UPPLEV BJÄRE ÅRET RUNT – MAJ

Sköna maj

Vår vackraste tid är nu

Välkommen till Båstad och Bjärehalvön i maj – en tid då knopparna brister och naturen är full av liv. Förutom allt det vackra i naturen, finns det många andra skäl att besöka denna pärla i maj. Konstutställningar, musik, trädgårdsdesign, aktiviteter och närodlad mat är bara några. Kom och upptäck allt som denna vackra plats har att erbjuda!

Hitta hit och kontakt

Välkommen till Bjärehalvön i nordvästra Skåne. En plats rik på upplevelser – året runt.

Boka din vistelse på:

Vårprakt på Norrviken

I Norrvikens trädgårdar är våren i sin prakt med magnifika magnolior, ljuvlig körsbärsblom, tjusiga påfåglar och spännande vårutställningar. Strosa runt i parkens stilträdgårdar eller njut av en härlig vårpromenad längs åsen.

DET HÄNDER PÅ NORRVIKEN
Ravinen - foto Lasse Olsson

Konst, musik och design på Ravinen

Är du intresserad av konst, design och musik ska du inte missa Kulturhuset Ravinen som ligger vid infarten till Norrviken. Här väntar ett rikt utbud av konstutställningar, kulturarrangemang och konserter med såväl klassisk musik och jazz som modernare toner. Bara arkitekturen är värd ett besök!

Se Ravinens kalendarium

Uttrycksfull vår på Arnstedt

På Galleri Arnstedt i Östra Karup möter du en spännande blandning av väletablerade och helt nyutbildade konstnärer. Galleriet sträcker ut sig över flera byggnader på den gamla kvarngården. I trädgården visas skulpturer i galleriets gröna rum. I maj visas traditionsenligt en utställning i samarbete med Malmö Konsthögskola.

AKTUELLA UTSTÄLLNINGAR

TOREKOV HOTELL | HOTEL SKANSEN | HOTEL RIVIERA STRAND

VÅRENS VANDRINGSPAKET

Gå ut i naturen när bokskogen slår ut i en skir grönska, vitsippemattorna breder ut sig på Hallands Väderö och triften färgar strandängarna rosa. Våren är en omtumlande vacker tid på Bjärehalvön som bara måste upplevas. Boka ett vandringspaket så ingår matig picknickryggsäck, karta och varma bad efter turen.

Se alla vandringspaket

Bjud ut mamma

Bjud den som älskar dig mest på något fint. En stund tillsammans över en god måltid som serveras med utsikt över hav, strand eller land. På Restaurang Riviera firar vi mors dag med afternoon brunch. På Sand bjuder vi in till brunch. Och på Bistron i Torekov kan ni mysa över en närodlad lunch.

Ta båten till Hallands Väderö

På Hallands Väderö väntar fantastisk natur, sälar och fågelliv – bara en kort båtresa bort från Torekovs hamn. På Torekov Hotell kan du boka utflyktspaket där både matsäck och båtbiljett ingår. Om våren måste du se vitsippeskogen där Ronja Rövardotters vårskrik är inspelat.

LÄS MER OCH BOKA

Upplev våren på Bjärehalvön

Våren är en tid då många av Bjärehalvöns caféer, gallerier och museer öppnar upp igen. Perfekta stopp på en roadtrip, cykeltur eller vandring på Hallandsåsens slingrande småvägar. Missa inte heller att prova några av halvöns fina restauranger. Med en mängd lokala råvaror och färska ingredienser, är det lätt att hitta något som passar just din smak.

Så om du letar efter en plats att koppla av och njuta av naturen – eller en plats att utmana dig själv med utomhusaktiviteter som golf, tennis, cykling eller padel – är Båstad och Bjärehalvön den perfekta destinationen för dig i maj.

BOKA EN VISTELSE

Upplevelser

Upplev Bjärehalvön

I samband med din vistelse hos oss har du möjlighet att uppleva alla de aktiviteter som finns i Båstad och på Bjärehalvön. Här finns inte bara tennis, golf, fest och långa sandstränder. Det är även storslagna naturupplevelser och en plats rik på konst, kultur och historia.

Upptäck fler upplevelser