UPPTÄCK BJÄRE ÅRET RUNT – OKTOBER

Hikeober

Vandra på Bjärehalvön i höst

Upplev Bjärehalvöns natur under årets finaste tid för vandring – oktober. Hos oss hittar du de stora naturupplevelserna på nära avstånd. Väl markerade leder genom bokskog, raviner och kuster. Förbi äppelodlingar, vingårdar och solande sälar.

Efter turen väntar ett hotell fullt av bekvämligheter: varma bad, närodlade måltider och sköna sängar med fluffiga täcken och krispiga lakan. En bättre kombination av friluftsliv och lyxig komfort är svår att hitta.

På den här sidan kan du hitta inspiration till höstens turer och boka vandringspaket på Hotel Skansen, Torekov Hotell och Hotel Riviera Strand. Vi önskar dig en god tur!

Hitta hit och kontakt

Följ våra hotell på Instagram för att följa med i vad som händer och inspireras av säsongens bilder.

@hotelskansen | @rivierastrand | @torekovhotell

Därför ska du vandra på Bjärehalvön

Vad är det som gör Bjärehalvön till en så fantastisk destination för vandring? Förutom att det är en sällsynt vacker plats, med över 130 kilometer markerade vandringsleder och hav åt tre väderstreck? Se filmen så får du veta!

Öppna film i nytt fönster

Bjäres fem finaste turer

På Bjärehalvön finns hela tolv olika naturreservat att besöka. Variationsrika vandringsleder av olika karaktär, längd och svårighetsgrad. Vill du maxa upplevelsen, tipsar vi här om våra fem favoritturer.

Öppna film i nytt fönster

HOTEL RIVIERA STRAND | TOREKOV HOTELL

Båstad Hiking Festival 13–15/10

Upplev magiska vandringar, after hike och gemenskap. Välj mellan över 16 guidade vandringar med olika teman. Ta del av personliga och intressanta historier, få kunskap om naturen och det lokala i kombination med närodlad mat, dryck och härligt boende på Hotel Riviera Strand eller Torekov Hotell.

Läs mer och boka Båstad Hiking Festival-paket

HOTEL SKANSEN, BÅSTAD | TOREKOV HOTELL

Vandra från kust till kust

Vandra längs med kusten mellan Båstad och Torekov, samtidigt som du bor bekvämt, går på spa och äter gott på två olika hotell under din färd. I Kust till kust-paketet ingår en övernattning på Torekov Hotell och en på Hotel Skansen i Båstad. (Foto: Louise Nordström Pettersson)

Boka Kust till kust-paketet

TOREKOV HOTELL

Vild, karg och vacker vandring

På Torekov Hotell har du Skåneleden direkt utanför dörren och ett mysigt spahotell att komma hem till när turen är slut. Gå längs havet och se ut över Hallands Väderö och Kullaberg. Sätt sikte på Skånes största gravhög, Dagshög, passera små fiskelägen, sikta säl och bräk ikapp med fåren.

Boka Vandringspaket på Torekov Hotell

HOTEL RIVIERA STRAND

Starta hiken på Riviera Strand

Upptäck Båstad och Bjärehalvöns variationsrika natur med Hotel Riviera Strand som bas. Här börjar vandringsturen direkt utanför dörren. Du kan vandra längs med kusten eller gå upp på Hallandsåsen där bokskogar, böljande kullar och vidsträckta vyer väntar. I vandringspaketet ingår en god matsäck att ta med på vandringen.

Boka Vandringspaket på Hotel Riviera Strand

HOTEL RIVIERA STRAND

Vandra med barn

Ut på tur, aldrig sur! Det gamla talesättet stämmer och sätter piff på den gråaste dag. I alla fall så länge man mäter vandringen i lek och inte i meter. Låt nyfikenheten visa vägen – vi kan lova att där blir många roliga stopp längs stigen!

Turtips till barnfamiljen

Vandringsklassikern: Hovs Hallar

Den mest ikoniska vandringsturen på Bjärehalvön måste nog vara Hovs Hallar. Platsen där Hallandsåsen på det mest dramatiska sätt möter havet – där Ingmar Bergman filmade riddaren som utmanar döden på ett parti schack i ”Det sjunde inseglet”. Här finns ett flertal stigar som tar dig mellan dramatiska klippor och hisnande vyer. Långvandraren passerar på vägen mellan Torekov och Båstad. Den som vill ha en kortare tur tar bilen hit och går så långt lusten räcker. Kanske en fikatur ner till Norrebro Hamns färgglada små fiskebodar, eller åt andra hållet mot Knösen – Hallandsåsens högsta punkt.

På tur med Tammy i Hovs Hallar

Upplevelser

Upplev Bjärehalvön

I samband med din vistelse hos oss har du möjlighet att uppleva alla de aktiviteter som finns i Båstad och på Bjärehalvön. Här finns inte bara tennis, golf, fest och långa sandstränder. Det är även storslagna naturupplevelser och en plats rik på konst, kultur och historia.

Upptäck fler upplevelser