Om oss

The GRAM Story

Historien om GRAM

Om kärleken till en plats som är alldeles för bra för att inte dela med sig av.

Den börjar redan på stenåldern då de första människorna slog sig ner på Bjärehalvön för att jaga och fiska i Kattegatts fiskrika vatten. Den fortsätter med bronsåldersmänniskorna, som fann ut att odla den bördiga marken och uppförde gravhögar där det var som allra vackrast. Kullar vi än idag spejar ut från. Ut över ett landskap där det förr växte ekskogar, vilka på medeltiden skeppades som ved och virke till Köpenhamn.

Sedan dess har det bara fortsatt framåt. Ett hotell har blivit tre, plus flera restauranger, kallbadhus och pooler. Nu finns boende och mat för alla slags gäster, både stora och små, som vill njuta av Bjärehalvön, havet, naturen, människorna och de vidsträckta vyerna.

Men vi är inte nöjda än. Vi vill skapa fler upplevelser som får ännu fler att upptäcka Båstad och Bjärehalvön. Upplevelser som präglas av hög kvalitet, stark personlighet och stor atmosfär. För detta är en plats som är alldeles för bra för att inte dela med sig av.

År för år

1988 förvärvades Hotel Skansen.

2008 bildades koncernen Scandinavian Resorts där även Högfjällshotellet och Gammelgården i Sälen ingick.

2010 förvärvades koncernen Torekov Hotell.

2013 förvärvade man in sig i Pepe’s Bodega och restaurang Papas i Båstad hamn.

2015 öppnade det helt nybyggda Hotel Rivera Strand i Båstad.

2017 delades koncernens bolag upp geografiskt, så att bolagen på Bjärehalvön bildade en ny koncern under namnet GRAM Hotels (Destination Bjäre Holding AB).

2020 förvärvade Backahill AB 100% av aktierna i GRAM Hotels.

2021 ändrades namnet till GRAM Group.

Båstad genom åren