Vingårdar i Skåne

Vinresa på Bjärehalvön

VINLANDSKAPET BJÄRE

Upptäck Bjärehalvöns lokala viner

Åk på vinresa till det böljande vinlandskapet Bjärehalvön i Skåne. Tack vare ett milt klimat och passionerade vinmakare, finns idag flera vingårdar på Bjärehalvön som odlar och producerar riktigt bra vin. Lär känna Bjäres närproducerade viner genom ett besök i våra restauranger, en vinprovning eller en rundtur till vingårdarna. De flesta tar emot besökare året runt, vissa behöver dock förbokas.

Rundtur till Bjärehalvöns vingårdar

Utanför Torekov ligger Thora Vingård och i trakterna kring Förslöv hittar du Ljungbyholms Vingård och Vejby Vingård. Kan du tänka dig att köra en halvtimma till, kommer du till Kullabergs Vingård och Arilds Vingård på Kullahalvön, och Lottenlund Estate utanför Helsingborg.

Att besöka vingårdarna, träffa vinmakarna och prova vinerna på plats är en mycket uppskattad aktivitet för konferensgruppen, kanske med en promenad mellan ett par av vingårdarna.

Vissa perioder har några av vingårdarna öppet för allmänheten samt bjuder in till plockning och provningar. Aktuella datum och arrangemang hittar du på vingårdarnas hemsidor.

Vinprovning med lokala viner

Boka en vinprovning med fokus på svenska viner. En intressant och lärorik provsmakning av hantverksmässigt producerade viner, under kunnig ledning av vår sommelier. Vinprovningarna hålls på alla våra hotell för grupper om 8 till 30 personer.

Närodlade viner i restaurangen

Du kan också uppleva Bjärehalvöns viner på Hotel Skansens restaurang Sand. Här finns alltid ett flertal närodlade viner på vinlistan och när sommelieren är på plats, berättar han mer än gärna allt du vill veta om dem. Se Sands vinlista.

Hitta hit och kontakt

Är du intresserad av en rundtur till Bjäres vingårdar eller vinprovning med lokala viner? Kontakta konferensbokningen så hjälper vi dig.

Se karta över Vinlandskapet Bjäre

Bjäre Vin & Dryckesfestival

Är du intresserad av närodlade viner och drycker, ska du inte missa nästa upplaga av Bjäre Vin & Dryckesfestival. Premiärfestivalen ägde rum i juni 2023 och lockade över 400 glada vin- och dryckesälskare till ett somrigt, soligt Båstad. Datum för 2024 är ännu inte spikat, men håll utkik. Detta gör vi om!

Läs mer om festivalen

Upplevelser

Upplev Bjärehalvön

I samband med din vistelse hos oss har du möjlighet att uppleva alla de aktiviteter som finns i Båstad och på Bjärehalvön. Här finns inte bara tennis, golf, fest och långa sandstränder. Det är även storslagna naturupplevelser och en plats rik på konst, kultur och historia.

Upptäck fler upplevelser