UPPLEV BJÄRE ÅRET RUNT: AUGUSTI

Awesome August

Underbara sensommardagar vid havet

I augusti kan du uppleva fantastiska sensommardagar med magiska solnedgångar, pinfärska skaldjur och underbar atmosfär. Filmfestival, utställningar och konserter. Alla dörrar är öppna, men tempot en aning lugnare. Som gjort för en utflykt, strandsafari eller tur i Bjäres vackra natur. Underbart är bara förnamnet.

Hitta hit och kontakt

Följ våra hotell på Instagram för att följa med i vad som händer och inspireras av säsongens bilder.

@hotelskansen | @rivierastrand | @torekovhotell

Scalabiografen 2–6 augusti 2023

Lilla Filmfestivalen

Lilla Filmfestivalen i Båstad startades av Bo Widerberg 1996, och sedan dess har festivalen årligen visat en blandning av svenskt och internationellt, klassiker och mer obskyra filmer, kort och långt, fiktion och dokumentärer på Scalabiografen. Bion ligger där den alltid har legat, vid torget i Båstad – ett par minuters gångväg från Hotel Skansen.

Lilla Filmfestivalen program

Norrvikens Trädgårdar, 3–5 augusti 2023

Botanicar

BotaniCar är upplevelsen som skiljer sig från traditionella motorevenemang. Under tre dagar får du möjlighet att upptäcka hur innovation och teknik kan vävas samman med natur och skönhet, spektakulär design och funktionalitet med lustfylldhet. Ta del av bilutställningar, spännande föreläsningar och intervjuer.

Läs mer om Botanicar

Galleri Arnstedt, Östra Karup, 13 juli–30 augusti 2023

Jubileumsutställning på Galleri Arnstedt

Galleri Arnstedt i Östra Karup firar 25 år med en jubileumsutställning med många av de konstnärer som varit med och gjort galleriet till vad det är idag: Ernst Billgren, Lena Cronqvist, Cecilia Edefalk, Peter Frie, Helene Billgren, Dan Wolgers med flera. Konsten visas i nyutbyggda lokaler och galleriet har även en fin skulpturträdgård.

Besök Galleri Arnstedt

Birgit Nilsson Museum, 6–12 augusti 2023

Birgit Nilsson-dagarna

Birgit Nilsson-dagarna är ett årligen återkommande evenemang i Västra Karup, i södra Sverige. Veckan inleds med en Master Class, där en internationellt erkänd sångerska undervisar utvalda deltagare. Årets Birgit Nilsson-stipendium delas ut under veckan och det bjuds på en rad olika konserter som är öppna för allmänheten.

Se program för Birgit Nilsson-dagarna

MÅNDAGAR PÅ PAPAS

Livekonserter i Papas Garden

Kom och häng i Papas sköna trädgård, när Sveriges hetaste artister är på plats. Boka konsertpaket på Hotel Skansen eller köp biljett på Papas hemsida.

Program:
Mån 3 juli MOLLY HAMMAR
Mån 10 juli SARAH DAWN FINER
Mån 17 juli ERIC GADD
Mån 24 juli LISA EKDAHL
Mån 31 juli JILL JOHNSON
Mån 7 aug CORNELIA JAKOBS

Papas Garden

Båstad hamn, 11–13 augusti 2023

MotoSurf World Cup

Snabbt och adrenalinfyllt på havet utanför Båstads Hamn när MotoSurf World Cup kommer till byn.

Läs mer om MotoSurf World Cup

Torekov, 26 och 27 augusti 2023

Torekov Swimrun och Open Water

Torekov Swimrun går av stapeln den 26 augusti längs Bjärehalvöns variationsrika kust. 18,3 km på torra land och 4,7 km i ett uppfriskande hav. Under Torekov Open Water simmar du i havet från Hallands Väderö till morgonbryggan i Torekovs hamn. En nätt liten sträcka på 3,2 km genom vågor, förbi sälar och över öppet vatten.

Läs mer om Torekov Open Water

HOTEL RIVIERA STRAND, BÅSTAD

Skaldjurskväll på Riviera

På Restaurang Riviera kan du njuta av säsongens fina skaldjur med utsikt över strand och hav. Här kan du boka skaldjurssittning med ostron, tre små förrätter, hummersoppa och färsk hummer, havskräftor, krabba, räkor och musslor.

Boka skaldjurssittning

HOTEL SKANSEN, BÅSTAD

Skaldjursplateau på Sand

På Hotel Skansens restaurang Sand finns skaldjursplateau på à la cartemenyn under säsong. Njut av en exklusiv servering med färska räkor, hummer, havskräftor, krabba, räkor och ostron tillsammans med brioche och Skottorps cheddar. Du kan även beställa räkor, havskräftor och hummer separat.

Se menyn

BJÄREHALVÖN

Upptäck Bjäres stränder

Åk på badsafari och upptäck Bjäres stränder. Du känner säkert redan till Skansenstranden med sin finkorniga sand, kallbadhus och flytbrygga. Och den långgrunda Rivierastranden och Torekovs morgonbrygga. Men har du tagit ett topp vid Paulins brygga, badat i Skäldervikens vatten vid fridfulla Ängelbäcksstrand, tagit en glass i Magnarps hamnkiosk, hoppat från klipporna i Hovs Hallar eller simmat i Västersjöns varma insjövatten?

Läs mer på bastad.com

TOREKOV HOTELL

Picknick till turen

Torekov Hotell är den perfekta utgångspunkten för att gå på vandringstur längs med Bjäres kust. Promenera över betade strandängar, stanna till vid trolska Dagshög och se solen gå ner i Kattegatt. På hotellet kan du beställa ett picknickpaket och ta med på turen. Maten görs i ordning precis innan du ska ge dig ut och packas i en behändig picknickryggsäck.

Beställ picknick

Upplevelser

Upplev Bjärehalvön

I samband med din vistelse hos oss har du möjlighet att uppleva alla de aktiviteter som finns i Båstad och på Bjärehalvön. Här finns inte bara tennis, golf, fest och långa sandstränder. Det är även storslagna naturupplevelser och en plats rik på konst, kultur och historia.

Upptäck fler upplevelser