UPPLEV BJÄRE ÅRET RUNT – JUNI

Jazziga juni

Årets musikaliska och kulinariska crescendo

Juni är en månad som det svänger om, både musikaliskt och kulinariskt. Vi startar traditionsenligt med Bjäres Restaurangvecka och Pärans Dag, toppat med succéevenemanget Bjäre Vin- & Dryckesfestival. Sedan ökar tempot med ett radband av konserter, uppträdanden och musikfestivaler. Så kom och jazza loss på Bjärehalvön – vare sig du är liten eller stor, gillar klassiskt eller pop, champagne eller choklad. 🎶

Hitta hit och kontakt

Välkommen att njuta av mat, musik och glädje på Bjärehalvön. Boka din vistelse till bästa pris online.

 

HOTEL SKANSEN, BÅSTAD

Jazz Child på Mr G 29/6

Välkommen till en magisk afton när Jazz Child från Köpenhamn spelar på Mr G. Boka jazzmeny så är du garanterad en sittplats och serveras en ”sharing style”-middag med tilltugg och något matigt.

Läs mer och boka

SAND, BISTRON, RESTAURANG RIVIERA, MAMAS & PAPAS

Bjäre Restaurangvecka, 31 maj–9 juni 2024

Bjärehalvöns restauranger bjuder traditionsenligt in till en försmak av sommaren under första veckan i juni. Odlare, mathantverkare och krögare presenterar tillsammans välkomponerade tvårätters menyer som under tio dagar serveras på Båstads och Torekovs restauranger.

Här hittar du årets menyer

HUSET VID HAVET

Det är fest på "nya" Pepe's Bodega

Det anrika nöjesparadiset Pepe’s Bodega har under vintern genomgått en omfattande ombyggnation och har precis öppnat upp igen. Hela det gamla Warmbadhuset har renoverats och fått ny inredning: nattklubben LOFT, mytomspunna kristallrummet, restaurang Papas och klassiska Pepe’s Bodega. Välkommen till sommaren bästa vibes på Sveriges snyggaste nattklubb!

Besök pepesbodega.se

BJÄRE HEMBYGDSPARK

Pärans Dag, 1 juni 2024

En härlig kulinarisk dag med Bjäres päror i fokus! Smaka nyskördat från bondens åker och upplev mathantverk i mästarklass från Bjäres terroir, på restaurangtorget med sommarens smaker. Dessutom får du träffa stjärnkocken Matilda Ewaldh från restaurang Sand, som delar med sig av sina bästa potatistips.

Läs mer om Pärans Dag

HOTEL SKANSEN

Bjäre Vin- & Dryckesfestival, 7–8 juni 2024

Välkommen till andra upplagan av Bjäre Vin- & Dryckesfestival, som hålls på Hotel Skansen i Båstad den 7–8 juni 2024. Sommarens höjdpunkt för dig som är intresserad av vin, dryck, gastronomi och härlig samvaro. Här kan du smaka, prata och lära dig om drycker tillsammans med våra utställare och föreläsare.

Se program och utställare

RAVINEN KULTURHUS

Lars Lerin utställning, 8 juni–29 september 2024

Ravinen välkomnar till vernissage för Lars Lerins utställning ”Så långt ljuset räcker”, lördag 8 juni 12.00–14.00. Lars Lerin är en av Nordens främsta akvarellmålare och känd för sin enastående begåvning att fånga stämningar och ljus. Vi får följa hans biografiska resa genom motiven: Värmland, Lofoten, Egypten och Syrien.
Bild: Lars Lerin, Kabelvåg, 2016, Akvarell på papper, 103×156 cm

Om utställningen

SKANSENSTRANDEN BÅSTAD

Summer On Festival, 14–15 juni 2024

Missa inte Sveriges skönaste musikfestival – Summer On. Festivalområdet är beläget mitt på Skansenstranden, bakom Pepe’s Bodega i Båstad hamn, vilket gör festivalen helt unik. Hotell, strand, restauranger, nattklubbar, barer, tennis och padelbanor, caféer – allt inom ett stenkast från området. Här får du på en spännande blandning av musikstilar och artister – och sommarens skönaste stämning. Foto: Fabian Wester

Summer On Festival

Glad midsommar

Fira midsommar på Bjärehalvön, 21 juni 2024

Bind en blomsterkrans och kom till Bjärehalvön! Traditionellt midsommarfirande ordnas på bland annat Norrviken och Bjäre Hembygdsgård. Sand serverar midsommarbuffé på midsommarafton, Bistron i Torekov serverar midsommarlunch 21/6 och midsommarbrunch 22/6, och Restaurang Riviera serverar midsommarbuffé i dagarna tre 21–23/6.

Klicka på länkarna för att läsa mer.

APELRYDSLADAN, RAVINEN, BJÄRES KYRKOR

Båstad Kammarmusikfestival, 24–29 juni 2024

Båstad Kammarmusikfestival 2024 välkomnar årets besökare till ett centraleuropeiskt kalejdoskop av kompositioner. Totalt är det 60 medverkande på en vecka, vilket bäddar för en oförglömlig fest! Konserterna arrangeras i konsertsalar och kyrkor runt om på Bjärehalvön.
Bild: Musica Vitae. Foto: Lina Alriksson.

Program Båstad Kammarmusikfestival

BIRGIT NILSSON MUSEUM & STALLCAFÉ

Birgit Nilsson Museum, 25 juni–1 september 2024

Besök Birgit Nilssons barndomshem i Svenstad, mellan Båstad och Torekov, där hon drömde om ett liv i sångens och operans värld. Birgit Nilsson Museum är en liten pärla för alla musikaliskt intresserade, med fantastisk fika i Stallkaféet efter La Nilssons egna recept.

Läs mer och se öppettider

NORRVIKENS TRÄDGÅRDAR

Sommarmorgon med Hasse & Monica, 25 juni och 2 juli 2024

Ta med picknickfilten och slå dig ner i grönskan på Norrvikens Trädgårdar. Det kommer bjudas på lite sång, lite lek och lite att lära sig! Du hänger väl med? Den 25 juni bjuder Hasse & Monica på Cowboy tema, 2 juli blir det fokus på småkryp. Spännande!

Läs mer och köp biljett

APELRYDSLADAN

Familjen Stråke, 29 juni 2024

En ordlös föreställning om hur musik blir till och hur den kan låta och kännas. Vad är musik, vad gör musik och vem gör musik? Dessa frågor är utgångspunkten i Familjen Stråke – en ordlös undersökande familjeföreställning från 4 år.
Läs mer och köp biljett

NORRVIKENS TRÄDGÅRDAR

Konserter på Norrvikens scen

Se några av Sveriges mest populära artister i sommar på vackra Norrvikens scen. Här spelar bland annat:
Sven Ingvars 10/7
Timbuktu 11/7
Orup 12/7
Tommy Körberg 13/7
Dolly Style 14/7

Evenemang på Norrviken

Upplevelser

Upplev Bjärehalvön

I samband med din vistelse hos oss har du möjlighet att uppleva alla de aktiviteter som finns i Båstad och på Bjärehalvön. Här finns inte bara tennis, golf, fest och långa sandstränder. Det är även storslagna naturupplevelser och en plats rik på konst, kultur och historia.

Upptäck fler upplevelser