UPPLEV BJÄRE ÅRET RUNT – JUNI

Jazziga juni

Årets musikaliska och kulinariska crescendo

Juni är en månad som det svänger om – både musikaliskt och kulinariskt. Vi startar traditionsenligt med restaurangvecka och Pärans Dag, toppat med helt nya Bjäre Vin- & Dryckesfestival. Sedan ökar tempot med ett radband av konserter, barnteater och musikfestivaler. Så kom och jazza loss på Bjärehalvön – vare sig du är liten eller stor, gillar klassiskt eller pop, champagne eller choklad.

Hitta hit och kontakt

Välkommen att njuta av mat, musik och glädje på Bjärehalvön. Boka din vistelse till bästa pris online.

 

BÅSTAD & TOREKOV

Restaurangveckan 2–11/6

Bjärehalvöns restauranger bjuder traditionsenligt in till en försmak av sommaren under första veckan i juni. Odlare, mathantverkare och krögare presenterar tillsammans välkomponerade tvårätters menyer som under tio dagar serveras på Båstads och Torekovs restauranger.

Deltagande restauranger i Restaurangveckan

HOTEL SKANSEN

Bjäre Vin & Dryckesfestival – sätt kryss i kalendern

Den 8 juni 2024 slår vi upp dörrarna till andra upplagan av Bjäre Vin- & Dryckesfestival. Ett evenemang som samlar besökare, lokala vinmakare och dryckesproducenter, samt importörer från Sveriges alla hörn – för att prata och smaka vin och dryck i ett underbart somrigt Båstad.

Se bilder från förra årets festival

BJÄRE HEMBYGDSPARK

Pärans Dag 4/6

En familjefest med Bjäres terroir i fokus! Välkommen till en härlig kulinarisk dag i Bjäre Hembygdspark. Upptäck lokala läckerheter, smaka, lukta, känn, köp med hem. För barnen blir det ponnyridning, bågskytte, potatispyssel och klurigheter med scouterna.

Program för Pärans Dag

NORRVIKENS TRÄDGÅRDAR

Barnteater: Folk och rövare i Kamomilla stad 6/6

Packa ner picknick-filten, ta med familjen och njut av en härlig teaterföreställning i underbart grönskande Norrvikens trädgårdar. I den märkliga staden Kamomilla bor det många annorlunda personer… En snäll och härlig saga med massa sång, skratt, dans och lite spänning!

Läs mer och boka biljett

RAVINEN

You Make Me Feel – A Tribute to Carole King 15/6

Upplev högt svävande, alldeles oemotståndlig livemusik på kulturhuset Ravinen. Det är Log Lady, bestående av sångerskan Lina Melander och pianisten Madelene Birgenius, som tar sig an ikonen Carole King – låtskriverskan bakom oförglömliga världshits som ”The Locomotion”, ”A Natural Woman” och ”You’ve got a friend”.

Läs mer och köp biljett

SKANSENSTRANDEN BÅSTAD

Summer On Festival 16–17/6

Missa inte Sveriges skönaste musikfestival: Summer On. Festivalen hålls på Skansenstranden i Båstad och bjuder på en spännande blandning av musikstilar och artister. Årets line-up bjuder på bland annat Sebastian Ingrosso, HOV1, Will Sparks, Bolaget och Daniel Adams-Ray. Foto: Fabian Wester

Summer On Festival

NORRVIKENS TRÄDGÅRDAR

Micaels Stora Växthusfest, premiär 16/6

Svänger gör det när Sveriges främste festarrangör, Micael Bindefeld, inspiratör och växtälskare dukar upp till fest för sina gäster i Norrvikens gröna växthus. Låt dig omfamnas och förföras av lusten i Micaels växthusfest! Foto: Kate Gabor

Läs mer om Micaels Växthusfest

Glad midsommar

Midsommar med dans, sång och somriga smaker 23/6

Bind en blomsterkrans och kom till Bjärehalvön! Traditionellt midsommarfirande ordnas på bland annat Norrviken, Bjäre Hembygdsgård, Skansenstranden, i Torekov och vid Riviera. I våra restauranger Sand, Bistron och Restaurang Riviera bjuder vi in till somrig midsommarbuffé med allt som hör traditionen till. (Klicka på länkarna för att läsa mer.)

Midsommarpaket på Hotel Skansen

RAVINEN, APELRYDSLADAN, MARIAKYRKAN, HOVS KYRKA M.FL.

Båstad Kammarmusikfestival 26/6–1/7

Båstad Kammarmusikfestival bjuder på 22 spännande konserter utspridda över en hel sommarvecka – och spelas i konsertsalar, lador och kyrkor runt om på Bjärehalvön. Under årets festival får den nordiska musiken spela huvudrollen och det finns även inslag för barn i programmet.

Program Båstad Kammarmusikfestival

BIRGIT NILSSON MUSEUM & STALLCAFÉ

Från myllan till Metropolitan, öppnar 27/6

Upplev gården där Birgit Nilsson lekte som barn och där hon drömde om ett liv i sångens och operans värld! Birgit Nilsson Museum är en liten pärla även om du inte är operaälskare – med fantastisk fika efter La Nilssons eget recept. Ligger mellan Båstad och Torekov, öppnar för säsongen 27 juni 2023.

Birgit Nilsson Museum

NORRVIKEN

Sommarmorgon med Hasse & Monica 28/6

I Hasses Glada Trädgård på Norrviken bjuder Hasse Andersson och Monica Forsberg på lite sång, lite lek och lite att lära sig! Du hänger väl med?
28 juni – Sjörövartema
5 juli – Troll & prinsesstema

Läs mer och boka biljett

Hotel Riviera Strand

Trubadur och musikquiz

Måndagar och torsdagar under veckorna 26, 27 och 29–31 kan du jazza loss till trubadur – i loungen eller på innergården på Hotel Riviera Strand, beroende på väder. Torsdagar 20.00 ställs musikkollen på prov med ett roligt musikquiz.

Läs mer

Upplevelser

Upplev Bjärehalvön

I samband med din vistelse hos oss har du möjlighet att uppleva alla de aktiviteter som finns i Båstad och på Bjärehalvön. Här finns inte bara tennis, golf, fest och långa sandstränder. Det är även storslagna naturupplevelser och en plats rik på konst, kultur och historia.

Upptäck fler upplevelser