Upplevelse på Bjärehalvön

Hallands Väderö

En fantastisk naturupplevelse

Hallands Väderö ligger en kort båtresa från Torekov. Du kan åka dit med Väderötrafikens turbåtar från Torekovs hamn, ända från tidig vår till sen höst.  Ön är drygt 3 kilometer lång och 600 meter bred på smalaste stället.

Till Hallands Väderö ska du åka för de fantastiska naturupplevelserna, lugnet och de fina baden. Runt hela ön finns markerade vandringsleder med spångar över svårtrampade partier. På Hallands Väderö finns många naturtyperna som alla ryms på denna lilla ö – sandstränder, dramatiska klippor, klapperstensfält, kärr, ängar, trehundraårig bokskog, gamla ekar och lindar. På klipporna väster om ön trivs knubbsälar, som kan siktas från ön men ses bäst från båt.

Hitta hit och kontakt

I förhållande till sin storlek är ön en av landets artrikaste platser. Skogen har aldrig varit helt nerhuggen, som på andra håll. På och i de gamla träden trivs ett myller av insekter och växter såsom hotade skalbaggar och sällsynta lavar.

Upplevelser

Upplev Bjärehalvön

I samband med din vistelse hos oss har du möjlighet att uppleva alla de aktiviteter som finns i Båstad och på Bjärehalvön. Här finns inte bara tennis, golf, fest och långa sandstränder. Det är även storslagna naturupplevelser och en plats rik på konst, kultur och historia.

Upptäck fler upplevelser