Pressrum

Sand nyöppnar med stjärntoppad smakresa

Publicerades 15 januari 2024

Den 14 februari 2024 gör det nya middagskonceptet Chef’s Area premiär på Hotel Skansens restaurang Sand. Med stjärnkocken Matilda Ewaldh som ciceron, bjuds gästerna på en gastronomisk upplevelse med Bjärehalvön som utgångspunkt. En smakresa värd en resa, som är resultatet av flera lyckliga omständigheter. 

– Flera faktorer har samverkat för att detta ska bli möljigt, säger Robbin Almén, Food & Beverage Manager på GRAM Group. Vi har precis byggt ett helt nytt kök och kunnat skapa alla anpassningar som krävs. Dessutom har vi lyckats rekrytera Matilda Ewaldh som ansvarig kock för Chef’s Area. Det känns fantastiskt att äntligen kunna ge Bjärehalvön en måltidsupplevelse av sådan art att det blir ett resmål i sig. 

Matilda Ewaldh kommer senast från tjänsten som souschef på Michelinkrogen SK Mat & Människor. Efter uppväxten på en mjölkgård i Laholm, har hon gjort en imponerande karriär som kock och köksmästare i Sälen, Smögen och Göteborg. Hon har även varit medlem i Kocklandslaget och utsetts till ”Årets unga kock i Halland”. Nu har hon valt att återvända till sina hemtrakter och till Sand, där hon jobbade under studietiden. 

– Vi är så glada över att få in Matilda i teamet, säger Robbin Almén. Jag jobbade med henne i början av hennes kockkarriär, så jag vet att hon levererar matupplevelser i världsklass. Eftersom hon kommer härifrån har hon fötterna i myllan och en genuin känsla för trakten. I kombination med att hon är så enormt skicklig, både som kock och i presentationen av måltiden, är hon som klippt och skuren för Chef’s Area. Vår vision är att Chef’s Area ska bli det självklara valet för den gastronomiskt intresserade och en anledning i sig att besöka Bjärehalvön. En av Skånes bästa restauranger i segmentet fine dining är tanken, avslutar Robbin. 

Chef’s Area kommer att erbjudas tre kvällar i veckan på Sand. Vid ett stort gemensamt bord invid det öppna köket serveras en exklusiv säsongsbaserad meny i åtta serveringar med ursprung i Bjärehalvön. Menyn ackompanjeras av matchande drycker, överraskande inslag och dedikerad service. Gästen kan välja mellan dryckesmenyer med eller utan alkohol, alternativt en kombination därav. 

GRAM Group är verksamt på Bjärehalvön i nordvästra Skåne och består av Hotel Skansen i Båstad, Hotel Riviera Strand, Torekov Hotell samt restaurangerna Sand, Restaurang Riviera, Bistron, Pepe’s Bodega, Papas och Mamas. Koncernens vision är att skapa norra Europas starkaste destination genom gästupplevelser som kännetecknas av atmosfär, passion och personlighet. Alla hotell inom GRAM Group är miljömärkta av Svanen och certifierade av Svenska Möten. www.gramgroup.se

 

Mer information:
Kontaktperson: Robbin Almén, F&B Manager GRAM Group, robbin.almen@gramgroup.se, +46 70 8 579 679
Högupplösta pressbilder: https://www.gramgroup.se/pressbilder/?category=chefs-area
Mer om Chef’s Area: https://hotelskansen.se/mat-dryck/chefs-area/

{{ PressImagesProvider.activeItem.title }}

Foto av: {{ PressImagesProvider.activeItem.photographer }}