Pressrum

Premiär för nya spaupplevelser på Torekov Hotell

Publicerades 12 januari 2020

contentImage

Nu har Torekov Hotell öppnat dörrarna till alla faciliteter som har byggts och renoverats under 2019. Idag kan gästerna njuta av ett större spa, en ny lounge och relaxavdelning, nyrenoverade hotellrum, en ny möteslokal och ett nybyggt bastuhus med massagepool och kalldopp.

Den 200 kvadratmeter nybyggda loungen är en ombonad miljö med schäslonger, sittgrupper, bibliotek, eldstad och panoramafönster mot terrassen. Loungen fungerar både som relaxavdelning för hotellets spagäster och som en förlängning av hotellets väl omskrivna restaurang Bistron, som nu har fått fler sittplatser.

– Investeringarna i vårt spa och gästmiljöerna är ett stort lyft både för våra gäster och för oss medarbetare. Nu är vi mer stolta än någonsin över vår fantastiskt fina produkt. Vi hoppas att de här satsningarna ska få fler att upptäcka hur underbart det är i Torekov, även om vintern, berättar platschef Anna Löwenhielm entusiastiskt.

På innergården har man byggt ett bastuhus med tillhörande chambre separée och en varm massagepool. Dessutom har den stora utomhuspoolen åretruntanpassats så att gästerna kan ta ett kalldopp på vintern. Sedan tidigare finns även två varma japanska utomhusbad, allt i direkt anslutning till spaavdelningen inomhus.

– Utbyggnaden har varit efterlängtad för efterfrågan på spa är stor, särskilt under de kalla årstiderna och under helgerna, säger Anna Löwenhielm.

Klart för incheckning är också 16 nydesignade hotellrum i huvudbyggnaden, samt åtta sviter som har fått ett ansiktslyft. Färgsättningen har hämtats från naturen utanför: blått och grönt kompletterat med sand, mullvad och diabas. Rummen får sin karaktär av textilier i robusta material, smäckra trämöbler, sjökort över Kattegatt, bilder från Torekovs historia och detaljer i naturmaterial som ylle, skinn, gediget trä och mattborstad metall.

– Vi har strävat efter att skapa en miljö där du som gäst vill landa med en god bok efter långpromenaden. Ett ombonat rum som skänker vila, lugn och harmoni, förklarar Anna Löwenhielm.

Interiören är framtagen av Fredrik Wendt från arkitektfirman W8 Hotel Design Group. Renoveringarna av rummen fortsätter under 2020.

Bilder på de nya miljöerna »

Om Torekov Hotell

Torekov Hotell står för lugn, natur och rekreation. Hotellet erbjuder 54 rum, spa, konferensfaciliteter, träningsmöjligheter och den välrenommerade restaurangen Bistron. Hotellet ingår i samma koncern som Hotel Skansen och Hotel Riviera Strand i Båstad – tre exklusiva hotell på en enastående destination, omgivna av hav, upplevelser och bra restauranger. Med passion, kunskap och atmosfär skapar vi Skandinaviens bredaste utbud av högklassiga upplevelser för såväl individuella gäster som grupper och företag – året om.


Om GRAM Group

GRAM står för Great Ambiance Hotels. Vår vision är att skapa norra Europas starkaste destination, genom hotell- och matupplevelser som kännetecknas av hög kvalitet, stark personlighet och stor atmosfär. Omgivna av hav, historia, matkultur och upplevelser. Alla med sin unika karaktär, men med en gemensam känsla. En känsla av äkthet, kvalitet och kunskap om mat, dryck, service och människor. Alla hotell inom Gram Hotels är miljömärkta av Svanen och certifierade av Svenska Möten. Detta är en garanti för våra kunder och medarbetare, att vi möter höga kvalitetskrav och arbetar mot det hållbara samhället. www.gramhotels.se

Helle Fromberg Hammarström PUBLIC RELATIONS GRAM GROUP
Helle Fromberg Hammarström

helle.fromberg@gramhotels.se
+46 (0)431 55 82 81
Daniella Andrys MARKNADSCHEF GRAM GROUP
Daniella Andrys

daniella.andrys@gramgroup.se

{{ PressImagesProvider.activeItem.title }}

Foto av: {{ PressImagesProvider.activeItem.photographer }}