Pressrum

Gram Hotels satsar för framtiden – investerar stort 2021

Publicerades 14 december 2020

contentImage

Framtidens gäst är i fokus när hotell- och restaurangkoncernen Gram Hotels presenterar sina planer för 2021. Totalt kommer ett 80-tal hotellrum att byggas om, man skapar nya restaurangmiljöer och utför större renoveringar på alla sina anläggningar i Båstad och på Bjärehalvön.

– Vi är väldigt glada över att våra ägare och fastighetsägare tror på oss och möjliggör investeringar av denna storlek, säger Marcus Thuresson, nytillträdd vd på Gram Hotels. Med de här satsningarna kommer vi stå ännu starkare när marknaden vänder uppåt. Vi har redan idag fantastiska anläggningar och en unik destination. Men framtidens gäster ställer ännu högre krav – och det är de vi siktar på att möta.

Byggnationerna är en del av en långsiktig utvecklingsplan som syftar till att stärka destinationen Båstad & Bjärehalvön. Under 2020 öppnade Hotel Skansen ett nybyggt spa på hotellets tak och 40 nyrenoverade hotellrum. Samtidigt slog Torekov Hotell upp dörrarna till nybyggda spafaciliteter, nya gästmiljöer och nydesignade rum.

– Såväl fastighets- som driftsbolag har starka ägare med familjen Erik Paulsson i spetsen, och denna styrka gör att vi även i dessa tuffa tider kan vara aktiva och investera för framtiden, säger Anders Nelson, vd för Båstadtennis & Hotell AB. Den senaste investeringen i det nya fantastiska rooftop spa kommer inte vara den sista, utan vi tittar redan nu på nya möjligheter att utveckla området och destinationen ytterligare.

På Hotel Skansen renoveras Tennispaviljongens alla 54 hotellrum samt 17 rum i huvudbyggnaden, dessutom får hotellets restaurang Sand en nydesignad loungebar. Torekov Hotell kommer att slutföra renoveringen av huvudbyggnadens hotellrum och i anslutning till restaurang Bistron skapas ett chambre separée. Det relativt nybyggda Hotel Riviera Strand samt restaurangerna Pepe’s Bodega och Papas kommer också att renoveras, både utvändigt och invändigt. Byggnationerna fokuseras till årets första kvartal.

Koncernens utvecklingsarbete går hand i hand med en resa mot det hållbara samhället. Samtliga hotell inom Gram Hotels är certifierade av Nordens officiella miljömärke Svanen och matchar deras stränga krav för insatser och dokumentation med hållbarhet. Verksamheterna handlar närproducerat och får stora delar av sin elektricitet från bergvärme, naturgas och egna solceller. Här finns laddplatser för elbilar och genom att erbjuda egna transportlösningar inom destinationen, gör man det enklare för gästerna att välja tåg och kollektiva transporter.

Så vad kan destinationens gäster se fram emot 2021?

– Ett lika fint och varmt mottagande som alltid, samt hotell och restauranger i toppklass. En miljö att njuta i och massor att göra på Bjärehalvön. Vi har en unik mångfald av sevärdheter och aktiviteter året runt, till exempel Norrviken som nyligen fick pris som Skånes bästa besöksmål, avslutar Marcus Thuresson.


Om GRAM Group

GRAM står för Great Ambiance Hotels och består av Hotel Skansen i Båstad, Hotel Riviera Strand, Torekov Hotell samt restaurangerna Pepe’s Bodega och Papas. Vår vision är att skapa norra Europas starkaste destination, genom hotell- och matupplevelser som kännetecknas av hög kvalitet, stark personlighet och stor atmosfär. Omgivna av hav, historia, matkultur och upplevelser. Alla med sin unika karaktär, men med en gemensam känsla. En känsla av äkthet, kvalitet och kunskap om mat, dryck, service och människor. Alla hotell inom Gram Hotels är miljömärkta av Svanen och certifierade av Svenska Möten. Detta är en garanti för våra kunder och medarbetare, att vi möter höga kvalitetskrav och arbetar mot det hållbara samhället. www.gramhotels.se


Helle Fromberg Hammarström PUBLIC RELATIONS GRAM GROUP
Helle Fromberg Hammarström

helle.fromberg@gramhotels.se
+46 (0)431 55 82 81
Marcus Thuresson CEO GRAM GROUP
Marcus Thuresson

marcus.thuresson@gramhotels.se

{{ PressImagesProvider.activeItem.title }}

Foto av: {{ PressImagesProvider.activeItem.photographer }}